Mikä on paras porrashissi minulle?

Jokainen ihminen ja jokainen koti on erilainen. Samoin ovat porrashissit.

Stannah-porrashissit valmistetaan juuri sinua ja sinun portaitasi varten. Olemme valmistaneet porrashissejä yli 40 vuoden ajan, joten olemme oppineet niistä paljon. Tunnemme keinot, joilla voimme auttaa sinua tuntemaan olosi turvalliseksi ja mukavaksi omassa kodissasi.

Oikeanlaisen porrashissin ansiosta sinun ei tarvitse enää olla huolissasi portaiden kulkemisesta. Porrashissin avulla portaat eivät enää ole ongelma ja sinä saat takaisin riippumattomuutesi.

Sinun tarvitsee vain määritellä omat tarpeesi ja toiveesi, ja etsiä valikoimastamme sinulle sopiva porrashissi. Se on helpompaa kuin uskotkaan. Asiantuntijamme tulee luoksesi kartoituskäynnille ja auttaa sinua kaikkien yksityiskohtien kanssa.

Tältä sivulta löydät vinkkejä, joiden avulla voit aloittaa tarpeidesi pohtimisen jo ennen kartoituskäyntiä.

Mieti, mitkä ovat sinun tarpeesi

Miksi portaat ovat ongelma?

Onko kyse jaksamisesta? Vai polvikivusta? Sydänongelmista? Kaatumisen pelosta?

Vastaus tähän kysymykseen auttaa asiantuntijaamme juuri sinun tarpeisiisi sopivan tuolin löytämisessä. Jos liikkuvuusongelma vaikuttaa polviisi, ehkä satulatuoli kuten Sadler on sopivin vaihtoehto. Se tukee sinua ja ottaa painon pois polvilta, mutta suurta polvien taivutusta ei tarvita, sillä asento on enemmän seisova kuin istuva. Tuoliin on helppo istuutua ja nousta pois.

Jos taas toivot tilavaa istuinta, Siena voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Siinä on kaksi leveyttä. Siena voi olla hyvä vaihtoehto myös, jos tunnet olosi epävarmaksi hissin kyytiin ja pois noustessa. Tuolin pitkät käsituet tarjoavat lisätukea.

Mieti, mitkä tekijät porrashississä saavat sinut tuntemaan olosi turvalliseksi ja luottavaiseksi. Onko se suuri jalkatuki, joka tarjoaa lisätukea jaloille, vai jokin muu tekijä?

Kartoituskäynnin varaaminen on helppoa. Soitto jälleenmyyjällemme Algol Trehab riittää, ja asiantuntijat ovat luonasi pikaisesti. He kartoittavat tarpeesi ja portaikkosi, ja etsivät sinulle sopivan vaihtoehdon. Ennen kuin huomaatkaan porrashissisi on asennettu etkä enää muistakaan, miten tulit toimeen ilman sitä.

Mieti, mitä portaikkosi tarvitsee

Jokainen portaikko on erilainen. Kuten arvattavaa portaikon ominaisuudet vaikuttavat ratkaisevasti sopivan porrashissin valintaan. Kartoittaessasi tilanteeseesi sopivaa porrashissiä, mieti seuraavia kysymyksiä:

  • Onko portaikon puolivälissä tasanne?
  • Kuinka monta porrasta portaikossa on?
  • Onko kyseessä suorat vai kaarevat portaat?
  • Onko matkalla esteitä?
  • Onko portaita yhdet vai useammat?
  • Mihin tuoli sijoitetaan, kun se ei ole käytössä?
  • Kumpaa puolta portaistasi tuolihissi tulee kulkemaan?

Jälleenmyyjämme Algol Trehab porrashissien asiantuntijat auttavat sinua löytämään vastaukset kysymyksiin, joihin et osaa vastata. He mittaavat portaikkosi ja etsivät sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Tutki portaikkoasi uudella silmällä ja mieti, millainen porrashissi olisi sinun kannaltasi paras. Kartoituskäynnin aikana asiantuntijamme kertoo sinulle ratkaisuista, jotka toimivat portaikossasi. Tämän jälkeen voit yhdessä asiantuntijamme kanssa etsiä juuri sinun toiveisiisi ja tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Mihin porrashissi asennetaan?

Onko kyse yksistä portaista?

Tarvitsetko säännöllistä pääsyä ullakolle?

Haluatko päästä myös kellarikerrokseen?

Asutko talossa, jossa on useita portaita?

Ensiksi sinun on päätettävä, mistä mihin haluat porrashissin kulkevan. Tämän jälkeen päätetään seuraavat asiat:

Mihin kisko asennetaan?

Haluatko kiskon kulkevan seinän vieressä?

Vai porraskaiteen puolella?

Tarvitseeko porraskaiteen olla muiden portaikon käyttäjien käytettävissä tukena? Jos näin on, kiskon asentaminen toiselle puolen portaikkoa auttaisi heitä. Porrashissi asennetaan portaisiin, ei seinään, joten se voidaan asentaa kummalle tahansa sivulle.

Porrashissien kiskot ovat pienikokoisia. Ne eivät tuki portaikkoasi, vaan portaat ovat yhä täysin myös muiden käyttäjien käytössä. Lisäksi kaikki valmistamamme tuolit taittuvat kokoon eivätkä vie tilaa portaikosta. Näin ollen sinun ei tarvitse tehdä päätöstä porrashissin ja portaiden välillä, vaan saat ne molemmat.

Mihin tuoli sijoitetaan, kun se ei ole käytössä?

Onko portaiden ylä- tai alapäässä tasanne? Haluatko sijoittaa tuolin siten, että se ei ole tiellä?

Jos portaasi ovat kapeat etkä halua tuolin vievän liikaa tilaa, saatat olla kiinnostunut mahdollisuudesta sijoittaa tuoli nurkan taakse.

Onko matkalla oviaukko?

Se ei ole ongelma. Kokoontaittuva kiskomme taittuu pois oviaukosta, kun porrashissi ei ole käytössä. Toisin sanoen jos portaidesi ylä- tai alapäässä on ovi, portaisiin voidaan siitä huolimatta asentaa porrashissi ja voit käyttää ovea kuten ennenkin. Kisko taittuu automaattisesti paikoilleen, kun porrashissi on käytössä ilman mitään fyysistä toimintoa.

Lisävarusteet kuten kokoontaittuva kisko tekevät porrashisseistämme entistäkin mukautuvampia ja antavat sinulle enemmän vaihtoehtoja.

Kuinka porrashissi mukautetaan tarpeisiin sopivaksi?

Kaikki porrashissin osat aina kiskosta tuoliin voidaan valita sinun tarpeidesi pohjalta. Jos portaasi ovat suorat, suora kisko mitoitetaan millimetrilleen sopivaksi. Jos portaat ovat kaarevat, kisko taivutetaan myötäilemään jokaista kaarretta.

Tämän jälkeen voit valita kiskoon sopivan haluamasi tuolin. Haluatko tuoliin pitkät käsituet? Vai toivotko leveää istuinta tai satulatuolia? Oletko kiinnostunut erilaisista verhoiluista? Haluatko leveän jalkatuen tai oikealle tai vasemmalle kaartuvan jalkatuen?

Porrashissien asiantuntijamme on koulutettu kartoittamaan sinun ja talosi tarpeet ja etsimään juuri sinulle sopiva porrashissi. Mieti, mitä itse haluat ja kuuntele, mitä he neuvovat. He osaavat auttaa sinua saamaan koko kotisi jälleen käyttöösi turvallisesti ja mukavasti.