Usein kysytyt kysymykset

Me Algol Trehab olemme ylpeitä tarjoamastamme asiakaspalvelusta, ja haluamme sinun tietävän, että sinun tarpeesi ovat meille kaikkein tärkeintä. Haluamme tarjota sinulle parhaita mahdollisia tuotteita ja parasta mahdollista palvelua. Haluamme myös, että voit luottaa saavasi kaiken tarvitsemasi tiedon osataksesi tehdä juuri sinulle oikean ratkaisun.

Seuraavat kysymykset ovat aiempien asiakkaiden esittämiä. Toivottavasti löydät niistä sinulle hyödyllistä tietoa. Jos sinulla kuitenkin on vielä kysyttävää, soita meille, vastaamme kysymyksiisi mielellään.

Ennen Stannah-porrashissin ostamista

Mihin porrashissiä käytetään?

Porrashissi on nykyaikainen liikkumisen apuväline, joka mahdollistaa liikkumisrajoitteisten ihmisten turvallisen portaiden käytön. Se on hissi, jossa käyttäjä matkustaa tuolilla istuen portaita ylös ja alas. Siitä käytetään myös nimitystä tuolihissi. Lue lisää tältä sivulta.


Kuinka porrashissi toimii?

Stannahin porrashissit ovat aina akkukäyttöisiä, mutta ne on kytkettävä verkkovirtaan akkujen automaattisen latautumisen varmistamiseksi. Sähkökatkon sattuessa voit olla varma, että pääset kulkemaan portaissa turvallisesti. Akut mahdollistavat noin kaksikymmentä edestakaista matkaa. Akut latautuvat automaattisesti, kun porrashissi pysäköidään latauskohtaan. Lue lisää tältä sivulta.


Voiko porrashissin asentaa millaisiin tahansa portaisiin?

Jos portaikossasi voi seistä, siihen voidaan todennäköisesti asentaa porrashissi. Portaat voivat olla kapeat, jyrkät, kaarevat tai suorat, niissä voi olla useita tasanteita tai oviaukko portaiden päässä. Olipa tilanne millainen tahansa, me autamme löytämään ratkaisun, jotta voit säilyttää riippumattomuutesi. Jos haluat olla varma, varaa maksuton portaikon kartoituskäynti täältä.


Voiko porrashissi kulkea kulman ympäri?

 Kyllä, ilman muuta voi. Mitä tulee porrashissin asentamiseen kaarevaan portaikkoon, kaikki on mahdollista! Vaikka asuisit majakassa tai tornitalossa, voimme auttaa sinua liikkumaan. Tasanteet eivät myöskään ole ongelma.


Kuinka valitsen porrashissin?

Sopimalla täysin sitoumuksettoman tapaamisen kokeneen asiantuntijamme kanssa. Kartoituskäynnin aikana käymme läpi kaikki vaihtoehdot ja kuhunkin malliin saatavana olevat ominaisuudet. Saat asiantuntijalta henkilökohtaista neuvontaa, jonka tarkoituksena on auttaa löytämään sinun tarpeisiisi ja kotiisi sopiva paras mahdollinen porrashissi. Lue lisää porrashissien ominaisuuksista täältä. Haluaisitko mieluummin tutustua ensin esitteeseen? Tilaa maksuton esite täältä.


Voiko porrashissejä mukauttaa?

Suurimmassa osassa porrashisseistämme on valittavana lisävarusteita. Näitä ovat muun muassa: erilaiset turvavyöt, kokoontaittuva kisko, verhoiluvaihtoehdot ja erilaiset ohjaimet. Lue lisää Stannahin porrashissien ominaisuuksista täältä.


Mitä kansainvälisten järjestöjen tunnustuksia, jäsenyyksiä tai sertifikaatteja Stannah-porrashisseillä on?

Olemme saaneet muun muassa ISO-sertifikaatit liiketoiminnan laatujohtamisesta sekä terveys- ja turvallisuusjohtamisessa. Olemme saavuttaneet ISO-sertifikaatit ja CE-merkin ja meidät on hyväksytty mukaan luotettavan ostamisen Buy with Confidence -ohjelmaan sekä hissiteollisuusyhdistykseen (Lift and Escalator Industry Association). Katso tarkempia tietoja saamistamme tunnustuksista täältä.


Mikä on porrashissin painoraja?

Stannahin porrashissien käyttäjän enimmäispaino on kaarevissa portaikoissa 135 kg ja suorissa portaikoissa 160 kg. Jos valitset porrashissin kokoontaittuvalla kiskolla, porrashissin enimmäiskapasiteetti on 120 kg. Voit myös soittaa jälleenmyyjällemme ja pyytää tarkempia teknisiä tietoja porrashisseistämme.


Mikä on porrashissin vähimmäisleveys?

Noin 700 mm enimmäiskulman ollessa 52 astetta. Tämä on kuitenkin karkea arvio. Vain näkemällä portaikkosi voimme olla varmoja, mikä porrashissi vastaa parhaiten tarpeitasi.  Arvio riippuu myös portaidesi tyypistä, ovatko ne suorat vai kaarevat. Paras tapa saada varmuus asiasta on varata maksuton porraskartoitus.


Voivatko muut ihmiset yhä käyttää portaikkoa hissin asentamisen jälkeen?

Kyllä. Kiskot eivät vie juurikaan tilaa portaikosta ja tuoli taittuu siististi kokoon. Portaissa voi kulkea aivan samaan tapaan kuin ennenkin.


Stannah-porrashissin ostaminen

Kuinka ostan porrashissin?

Olemme kehittäneet helpon 3-vaiheisen prosessin porrashissin ostamiseen. Ensin sinun tulee ottaa meihin yhteyttä ja varata maksuton porraskartoitus. Kokenut asiantuntijamme mittaa portaikkosi ja auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan parhaan ratkaisun. Käynnin päätteeksi saat hinta-arvion, joka ei sido sinua mitenkään. Kun olet tehnyt valintasi, teknikkomme soittavat ja varaavat asennusajan. Asennus itsessään ei kestä vuorokauttakaan, joten pääset käyttämään porrashissiäsi heti samana päivänä. Lue lisää täältä.


Kuinka paljon porrashissi maksaa?

Hinta-asteikko vaihtelee sen mukaan, kuinka pitkän kiskon tarvitset ja mitä ominaisuuksia valitset. Porrashissimme räätälöidään aina juuri sinulle ja sinun kotiisi sopivaksi, joten hinnat vaihtelevat tarpeistasi riippuen. Yksi suuri hintaan vaikuttava tekijä on portaikkosi tyyppi, tarvitsetko suoran vai kaarevan kiskon. Muita tekijöitä ovat:

  • portaidesi pituus
  • tarpeitasi vastaava tuoli
  • ovatko portaasi suorat vai kaarevat
  • tarvitaanko porrashissiä yhteen vai useampiin kerroksiin
  • mahdolliset lisävarusteet, jotka tekevät hissistä mukavamman ja turvallisemman

Kuinka paljon porrashissin asennus maksaa?

Jos haluat asennuttaa porrashissin suoraan portaikkoon, hinta riippuu pääasiassa tarvittavan kiskon pituudesta. Jos portaikossasi on kaarteita (tai mutkia), arvion tekeminen on vaikeampaa, sillä portaikkosi ominaisuudet määrittävät pitkälti hinnan. Joka tapauksessa Stannah-porrashissin asennus sisältyy aina hintaan. Tämä tarkoittaa, että aina ostaessasi Stannah-porrashissin maksat vain hissistä, asennuksesta ei peritä erillistä maksua.


Mitä porrashissin hinta sisältää?

Porrashissin hintaan sisältyy mittatilaustyönä valmistettu porrashissi, joka on suunniteltu portaikkosi ja tarpeidesi mukaan, sisältäen valitsemasi verhoilun ja värin, ergonomiset vakio-ominaisuudet, kuten turvavyön ja ohjausvivun. Lisäksi hintaan kuuluu asennus, porrashissin käytön esittely ja asennuksen jälkien siivous sekä markkinoiden johtava 2 vuoden takuu.  Lisäksi saat kaiken tarvitsemasi tiedon ja neuvonnan. Lue lisää porrashissiemme ominaisuuksista täältä ja takuusta täältä.


Oikeuttaako porrashissin hankinta verovähennyksiin?

Tämä saattaa olla mahdollista. Ihmiset usein jättävät hyödyntämättä veroetuja, koska eivät tiedä, mihin etuihin ovat oikeutettuja. Porrashissin asentamisesta voi saada kotitalousvähennystä. Ota yhteyttä veroviranomaiseen ja kysy tarkempia tietoja kotitalousvähennyksestä.


Onko porrashissin hankintaan saatavana avustusta?

Suomessa porrashissin hankintaan on mahdollista saada ARAn korjausavustusta. Muista kuitenkin, että suurimmassa osassa avustuksia, avustus on myönnettävä ennen muutostöiden aloittamista. Ota selvää, oletko oikeutettu saamaan ARAn avustusta. Lue Suomessa saatavana olevista porrashissien rahoitus- ja avustusvaihtoehdoista täältä. 


Asennus

Miten porrashissin asennus toteutetaan?

Asennus vie vain muutaman tunnin, sillä porrashissi kiinnitetään portaisiin, ei seinään, eikä siihen tarvita rakennuslupaa. Jälleenmyyjämme kokeneet asiantuntijat poraavat vain muutaman pienen reiän portaisiisi ja varmistavat ennen lähtöään, että osaat käyttää uutta porrashissiäsi turvallisesti. He poistuvat luotasi vasta siivottuaan jälkensä ja varmistettuaan, että porrashissisi on käyttövalmis.


Voinko asentaa itse porrashissin?

Jos olet koulutettu ja sertifioitu porrashissien asentaja, voit suorittaa asennuksen. Jos et ole, emme suosittele porrashissin asennusta. Emme myy itseasennettavia hissejä turvallisuussyistä. Porrashissi on liikkumisen apuväline, jonka tehtävänä on varmistaa turvallisuutesi. Tuntisitko olosi turvalliseksi, jos amatööri olisi asentanut porrashissisi? Miksi ottaa riski, kun turvallisuus oli alun perin syy hankkia porrashissi? Soita sen sijaan jälleenmyyjällemme ja anna heidän hoitaa kaikki puolestasi.


Voiko porrashissin asentaa ulos?

Ei, emme tällä hetkellä asenna porrashissejä ulkotiloihin Suomessa.


Mitä vaatimuksia porrashissin asennukselle on?

Maksuttoman porraskartoituksen aikana asiantuntijamme tarkastaa tarvittavat vaatimukset eli, että portaikkosi läheisyydestä löytyy pistorasia. Sinun tarvitsee ainoastaan poistaa portaikostasi esteet ennen asennusta, kuten ruukkukasvit tai valokuvat. Asennuksen jälkeen voit laittaa ne takaisin paikoilleen. Napsauta tästä lukeaksesi lisää.


Kuinka kauan porrashissin asennus kestää?

Keskimäärin porrashissin asennukseen menee 2–5 tuntia. Se on nopea ja helppo prosessi, joka ei aiheuta suurta häiriötä kodissasi. Lue lisää täältä.


Stannah-porrashissin ostamisen jälkeen

Kuinka kauan porrashissi pysyy toimintakunnossa?

Stannah-porrashissit voivat kestää hyvinkin pitkään. Joissain tapauksissa porrashissimme ovat toimineet jopa yli 20 vuotta! Tärkeintä porrashissin käyttöiän kannalta on sen kunnossapito ja säännöllinen huolto. Suosittelemme porrashissin huoltoa vuosittain, jotta se pysyisi aina huippukunnossa.


Porrashissin takuu

Jos epätodennäköinen tapahtuu ja porrashissiisi tulee jotain vikaa, käytössäsi on 2 vuoden takuu ja huoltopalvelu. Porrashissiemme osat ja komponentit on tehty kestämään vuosikymmenten käyttö, mutta jos tarvitset varaosia normaalin kulumisen vuoksi takuuajan aikana, me hoidamme sen puolestasi. Kuitenkin 2 vuoden takuuajan jälkeen vaihdettavat kuluvat osat eivät kuulu takuun piiriin. Lue lisää täältä.


Mitä jos porrashissini tarvitsee huoltoa?

Suosittelemme huoltamaan porrashissin vuosittain. Palvelun voit ostaa meiltä. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.


Voiko porrashissiä lyhentää?

Tarvittaessa porrashissin kiskoa voi lyhentää. Porrashissimme kuitenkin valmistetaan sopimaan juuri sinun portaisiisi mittojen mukaan, joten tämän ei pitäisi olla tarpeen.


Voiko porrashissin poistaa?

Porrashissi voidaan tarvittaessa helposti poistaa. Porrashissimme asennetaan portaikkosi askelmiin, ei seinään, joten ainoa porrashissistä jäävä jälki ovat muutamat reiät portaissa.


Voinko myydä porrashissini toiselle henkilölle käytön jälkeen?

Porrashissi valmistetaan portaiden mittojen mukaan, joten se ei sovi toisen kodin portaikkoon. Jotkin porrashissin osat voivat soveltua kierrätettäviksi, kuten tuoli, joten joissain tapauksissa porrashissin myyminen takaisin Stannahille voi olla mahdollista. Kuitenkin suurinta osaa osista ei voida käyttää uudelleen tuotteen henkilökohtaisen räätälöinnin vuoksi. Kysy lisätietoja suoraan jälleenmyyjältämme.