Mikä on porrashissi?

Stannahin porrashissi on moderni tekninen apuväline siinä missä muutkin kotitalouslaitteet

Kirjoittanut Stannah

Stannah on perheyritys, joka on valmistanut hissejä jo 150 vuoden ajan. Olemme vahvasti mukana edistämässä itsenäistä elämää ja pyrimme kaatamaan esteitä. Porrashissimme on tuote, johon asiakkaamme voivat luottaa täysin. Lisäsimme porrashissit tuotevalikoimaamme yli 40 vuotta sitten, ja siitä lähtien olemme auttaneet jo yli 700 000 ihmistä parantamaan elämäänsä. Päivittäisistä vaikeuksista selviäminen liikkumisrajoitteiden kanssa on maailmanlaajuinen ongelma, johon Stannah pyrkii vastaamaan kehittäessään tuotteitaan.

Vaikka ennakkoluulot istuvat usein kovassa, useat ihmiset ovat jo oppineet muuttamaan ajatustapaansa liikkumisen apuvälineistä kuten porrashisseistä. Yli 40 vuoden ajan olemme yrittäneet muuttaa ihmisten mielikuvaa porrashisseistä invaliditeettiin liittyvänä laitteena, ja esitellä ne modernina teknisenä apuvälineenä.

Kuitenkin liikkumisen apuvälineisiin liittyy yhä paljon ennakkoluuloja, mutta se ei ole yleinen asenne. Kaikkien näiden vuosien jälkeen useimmat porrashissien käyttäjät ovat oppineet arvostamaan liikkumisen apuvälineen hyötyjä, eivätkä ole lainkaan vaivaantuneita tai häpeissään käyttäessään sitä.

Age UK:n tutkimuksen mukaan 81 % kyselyyn vastanneista ihmisistä uskoo yhteiskunnan olevan entistä hyväksyvämpi asenteissaan liikkumisen apuvälineitä kohtaan. Vaikka kuljettavana on vielä pitkä matka, Stannah on ollut merkittävässä roolissa tässä muutoksessa. Yli 40 vuoden ajan olemme taistelleet liikkumisen apuvälineisiin liittyviä ennakkoluuloja vastaan etenkin ikääntyvien parissa, koska nämä mielikuvat vaikuttavat haitallisesti heidän terveyteensä ja hyvinvointiinsa. He voivat viivyttää päätöstä porrashissin asentamisesta jopa 8 vuotta, ja valitettavasti sitten, kun päätös lopulta tehdään, se tapahtuu vasta vakavan loukkaantumisen tai toimintakyvyn menetyksen seurauksena.

Tästä syystä me uskomme, että positiivisen mallin näyttäminen ja ulkonäöllisesti näyttävien tuotteiden valmistaminen on edesauttanut porrashissien ja muiden teknisten apuvälineiden yleisen hyväksynnän saavuttamisessa.

Mikä on porrashissi? 40 vuotta standardien parantamista

Porrashissi kaarevaan portaikkoon

Kuten jo nimi kertoo porrashissi on hissi, joka kuljettaa henkilön ylös ja alas portaita henkilön istuessa tuolissa. Sen vuoksi sitä kutsutaan myös tuolihissiksi. Me Stannahilla olemme kuitenkin sitä mieltä, että porrashissi on enemmän kuin sen sanatarkka merkitys. Porrashissin hyödyt ihmisille, joilla on vaikeuksia päästä ylös portaita, ovat paljon muutakin kuin sen perustoiminto. Sen lisäksi, että porrashissi vähentää kaatumisriskiä ja tarjoaa helpotuksen kuluneille nivelille, porrashissi voi myös tarjota seuraavia:

  • Parantaa itsenäisyyttä
  • Antaa lisää itseluottamusta
  • Mahdollistaa koko kodin vapaan käytön
  • Antaa mielenrauhaa kaikille perheenjäsenille heidän tietäessään, että heidän rakkaansa ovat turvassa

Kaiken kaikkiaan se antaa lisää energiaa keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässä!

Stannah on määritellyt porrashissin uudelleen: porrashissi on “vain” moderni laite, joka ostetaan helpottamaan päivittäisiä askareita kuten tiskikone, pesukone tai pölynimuri. Suurin ero näissä laitteissa on kuitenkin siinä, että ikääntyessä porrashissi voi poistaa portaissa kaatumisen riskin ja antaa näin mielenrauhaa huomattavasti enemmän kuin mikään muu ostamasi laite!

Stannah haluaa jatkaa työtään poistaakseen ihmisten vastustuksen porrashissien ostamista kohtaan ennakkoluulojen vuoksi. Ihmiset saattavat pelätä kotinsa näyttävän hoitolaitokselta, jos he ostavat porrashissin.

Toisista puolestaan porrashissi tuntuu luksukselta. Mutta nähtyämme useita putoamisten aiheuttamia vakavia loukkaantumisia, me olemme entistä vakuuttuneempia siitä, että porrashissi on välttämättömyys ikääntyville ja heidän perheilleen. Yksinkertaiset tehtävät kuten piipahtaminen yläkerrassa hakemassa tavaroita ei ole enää ongelma! Kuvittele, miltä tuntuisi voida laskeutua alas portaita katsomaan koiraa tai kuljettaa pyykkejä ilman pelkoa kaatumisesta!

 

Tämä toisenlainen näkökulma porrashisseihin tuo ne paremmin osaksi kotia ja poistaa niistä ajatuksen hoitolaitoksesta, jota me haluamme välttää. Tavoitteenamme on ollut kaiken aikaa poistaa esteitä, ja tämä ei koske ainoastaan kaikkein iäkkäimpiä. Stannahin tuotteet vastaavat vaativimpienkin nykyaikaisten asiakkaiden toiveita ja näin me haluamme sen olevan jatkossakin.

Kuka voi käyttää porrashissiä?

Kuka vain voi käyttää porrashissiä

Porrashissi, tai tuolihissi, on tarkoitettu kenelle tahansa, jolla on vaikeuksia kulkea portaita. Suurin osa porrashissin käyttäjistä pystyy kävelemään, vaikka he kärsivät jostain vaivasta, joka saa heidät tuntemaan kipua portaita kiivetessä (esimerkiksi kuluneet polvinivelet) tai heillä voi olla vaikeuksia tasapainon kanssa eivätkä he uskalla enää käyttää portaita. Muutama vuosi sitten ihmiset olisivat asentaneet porrashissin vasta kaaduttuaan, mutta nykyisin meillä on yhä enemmän asiakkaita, jotka asentavat porrashissin, jottei kaatumista pääsisi tapahtumaan ensinkään. Tällainen ennaltaehkäisevä toimenpide mahdollistaa käyttäjien säilyttää riippumattomuutensa ja antaa mielenrauhaa heidän perheilleen.

Vaikka voimmekin ymmärtää, miksi jotkut ihmiset lykkäävät porrashissin hankintaa, asiakkaamme sanovat, että elämä on paljon helpompaa porrashissin kanssa. Lisäksi useimmat toivovat, että olisivat hankkineet sen jo aiemmin!

Mikä tekee Stannahin porrashissistä erilaisen?

Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia, eivätkä kaikki kodit ole samanlaisia. Niinpä jokainen asiakas ja jokainen porrashissi on ainutlaatuinen! Meiltä saat henkilökohtaisesti mukautetun porrashissin!

Meidän porrashissimme ovat ainutlaatuisia, sillä ne suunnitellaan sopimaan saumattomasti kotiisi. Asutpa perinteisessä tai modernissa talossa, ovatpa portaasi suorat tai kaarevat, me autamme löytämään oikean tuolin sinulle. Laajan verhoiluvalikoiman avulla varmistamme, että asiakkaat saavat porrashissin, joka sopii täydellisesti heidän sisustukseensa. Meillä on myös ulkoportaisiin sopivia porrashissejä, jotka sopivat erinomaisesti puutarhaasi.

Aina siitä lähtien, kun aloimme valmistaa porrashissejä 40 vuotta sitten, me olemme hyödyntäneet asiantuntemustamme valmistaaksemme porrashissejä, joissa yhdistyy erinomainen muotoilu, silmää hivelevä estetiikka, turvallisuus ja pitkäikäisyys. Kehitystyömme ulottuu aina erityisestä nivelrikkopuvusta , jota käytämme antamaan suunnittelijoillemme tuntumaa asiakkaiden tuntemuksista, puusomisteisiin, jotka on saatavana Starla-tuoliin sekä ergonomisiin turvavöihin. Kaikessa tässä näkyy jatkuva ponnistelumme kehittää innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät porrashisseistämme uusimman tekniikan mukaisia ja erityisen laadukkaita. Lopputuloksena on elegantti ja samalla kestävä porrashissi, joka kestää ajan vaatimuksia.

40 vuotta ennakkoluulojen rikkomista

Stannah mahdollistaa liikkumisen ja riippumattomuuden

Vaikka porrashissin hankinnan hyödyt ovat yleisesti elämää muuttavat, sen hyväksyminen, että he tarvitsevat porrashissin, on joillekin asiakkaillemme todella kova haaste. Itse asiassa useat liikkumisen apuvälineitä tarvitsevat ihmiset pelkäävät hankkia niitä ja heitä hermostuttaa ajatus niiden käyttämisestä muiden ihmisten nähden.

Liikkumisen apuvälineiden käytön ja ikääntymisen sekä fyysisen heikkenemisen välinen assosiaatio on johtanut ennakkoluuloihin porrashissiä kohtaan. Kuitenkin useimmilla asiakkailla porrashissin hyödyt, kuten riippumattomuuden säilyttäminen ja parempi oman elämän hallinta ovat johtaneet positiivisempaan asenteeseen. He ovat ymmärtäneet, että porrashissin mukanaan tuoma turva mahdollistaa heille enemmän vapautta.

Mitkä merkit tarkoittavat, että tarvitset porrashissiä?

  • Huomaat käyttäväsi epätavallisia tapoja portaiden kiipeämiseen
  • Perheenjäsenet ovat huolissaan sinun pääsemisestäsi kulkemaan portaissa
  • Portaiden kulkeminen vaikuttaa negatiivisesti voimavaroihisi loppupäiväksi

Asentamalla porrashissin voit saada enemmän aikaan päiväsi aikana, ja ennen kaikkea parantaa kokonaiselämänlaatuasi. Loppujen lopuksi porrashissin ostaminen ennemmin mieluummin kuin myöhemmin tarkoittaa, että pääset hyödyntämään sen mukanaan tuomia etuja useita vuosia eteenpäin.

Me Stannahilla näemme jatkossakin asiakkaamme yhä enenevässä määrin merkki- ja muotitietoisina, innokkaina itsenäisyyden säilyttäjinä ja halukkaina hyväksymään ikääntymisen positiivisella asenteella ja valmiina hyödyntämään omistamaansa tekniikkaa kaikin puolin.