Suoraan vai kaarevaan portaikkoon

Millainen porrashissi sopii portaikkooni?

Vastaus ei välttämättä ole niin itsestään selvä kuin luulisi, joten olemme koonneet kätevän oppaan asiasta. Stannahin porrashissit räätälöidään aina kotiisi sopiviksi, joten niistä löytyy oikea ratkaisu niin suoraan kuin kaarevaankin portaikkoon. Suurin ero näissä kahdessa on kiskossa.

JATKA LUKEMISTA

Suoraan portaikkoon tarvitaan suora kisko, kun taas portaikkoon, jossa on mutkia, kaarteita tai tasanteita, tarvitaan kaarteisiin mukautettu kisko. Jokainen portaikko on erilainen, jonka vuoksi porrashissi on räätälöitävä henkilökohtaisesti.

Kartoituskäynnin aikana asiantuntijamme ottaa portaikostasi tarkat mitat ja kertoo sinulle vaihtoehdoista. Porrashissin mitoitus ei ehkä ole niin suoraviivaista kuin ensiksi ajattelisi. Huomioitava on muun muassa mahdolliset oviaukot, lämpöpatterit ja ikkunanpuitteet sekä tuolin sijoitus silloin, kun se ei ole käytössä.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse miettiä näitä. Asiantuntijamme osaa huomioida kaiken tarpeellisen ja kaikkien porrashissiemme tuoli taittuu kokoon niin pieneksi, että sitä tuskin erottaa portaikosta.

Suurin ero suorien ja kaarevien portaikkojen porrashisseissä on kiskossa.

Asennettaessa porrashissiä kaarevaan portaikkoon kiskon on taivuttava täsmälleen samassa kulmassa kuin portaikon. Näin se istuu täydellisesti paikoilleen ja vie mahdollisimman vähän tilaa pois portaista. Onpa kyseessä kaarevat portaat, kierreportaat tai tasanne puolivälissä, kaareva kisko voidaan räätälöidä sopivaksi.

Jos portaikossa ei ole mitään mutkia tai kaarteita, siinä voidaan käyttää suoraa kiskoa. Tällöin on huomioitava, että portaiden ala- ja yläpäässä on tasanne, jossa pääset turvallisesti tuoliin ja tuolista pois.

Sekä suoriin että kaareviin portaikkoihin kisko kiinnitetään portaisiin, ei seinään. Portaiden materiaalilla ei ole väliä. Ovatpa ne metallia, betonia, laastia tai tiiltä, porrashissi voidaan kiinnittää turvallisesti. Ja mikä parasta, talon rakenteisiin ei tarvitse tehdä muutoksia. Portaisiin tarvitsee vain porata muutamia pieniä reikiä, siinä kaikki.

Porrashissit suoriin portaikkoihin

Jyrkät portaat saattavat tuntua ylipääsemättömältä esteeltä. Meillä on hyviä uutisia: porrashissimme avulla voit käyttää jälleen portaikkoasi ilman apua.

Suorat portaat ovat portaikkoja, joissa ei ole kaarteita, mutkia tai tasanteita portaiden välissä. Jos kodissasi on vain yhdet portaat, suoran portaikon porrashissi on oikea ratkaisu. Meidän tarvitsee vain varmistaa, että käytettävissä on riittävän suuri tasanne portaiden ala- ja yläpäässä, jotta voit nousta hissiin ja hissistä pois turvallisesti. Kartoituskäynnin aikana asiantuntijamme kertovat sinulle kaikista vaihtoehdoista. Heidän poistuessaan tiedät, millainen porrashissi on sinulle sopiva.

Suorat kiskot ovat hillityt ja pienet. Niiden ansiosta portaikkoon jää runsaasti tilaa myös muille ihmisille kulkea.

Mistä materiaalista kiskot valmistetaan?

Suorat kiskot valmistetaan alumiinista ja ne voidaan pinnoittaa valitsemallasi pinnoitteella.

Porrashissit kaareviin portaikkoihin

Koska jokainen talo on erilainen ja jokainen portaikko on erilainen, meidän on mitattava kaikki portaikkosi kaarteet ja mutkat tarkasti. Porrashissimme voidaan räätälöidä sopimaan portaikkoosi myös seuraavissa tapauksissa:

  • portaissa on tasanne puolivälissä (kahdet samansuuntaiset portaat, joiden välissä tasanne)
  • portaat ovat viuhkamaiset (kaksien portaiden välinen kulma on alle 90°)
  • portaissa on nelikulmainen tasanne (kahdet portaat 90°:een kulmassa toisiinsa nähden)
  • kyseessä on kierreportaikko

Me otamme mitat kaarteesta ja sovitamme porrashissisi täydellisesti sen mukaan.

Koska porrashissisi mukautetaan portaikkoosi sopivaksi, kisko on valmistettava mittojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että voit joutua odottamaan sitä hieman pidempään, mutta vain tällä tavoin voimme varmistaa, että toimittamamme porrashissi vastaa tarpeitasi. Porrashissisi on valmistettu aina juuri sinua varten.

Missä kiskot valmistetaan?

Heti kun tilaat meiltä porrashissin kaarevaan portaikkoon, piirros portaistasi lähetetään omalle kiskotehtaallemme, jossa Stannahin insinöörit aloittavat kiskojen teon. He näkevät tilauksesta nimesi ja asuinmaasi, joten he tietävät kenelle ja mihin heidän valmistamansa kisko on menossa. Kaiken työmme tarkoituksena on parantaa ihmisten elämää. He haluavatkin tehdä parasta mahdollista jälkeä ja valmistaa kiskostasi niin turvallisen kuin mahdollista.

Porrashissimme valmistetaan aina sinulle henkilökohtaisesti. Tekemällä kiskoihin mahdollisimman vähän jatkokohtia voimme taata sinulle tasaisemman kyydin. Vähemmän liitäntäkohtia, vähemmän töyssyjä, turvallisempi kyyti.

Kuinka voin olla varma, että porrashissi sopii portaikkooni?

Ennen kuin porrashissi lähetetään eteenpäin tehtaalta, se testiajetaan portaikossa koko matkalta alhaalta ylös ja takaisin. Jokainen porrashissin pieninkin osanen tarkastetaan tarkasti, ja jos mikään siinä aiheuttaa vähäisintäkään epäilystä, se korjataan ennen hissin lähtöä tehtaalta. Valmistamme aina myös portaidesi mitoilla kopion portaikostasi, jossa testaamme hissiäsi. Näin voimme olla täysin varmoja, että porrashissisi sopii täydellisesti portaikkoosi jo ennen kuin asentajat saapuvat kotiisi.

Entä jos portaani ovat liian pitkät kaarevan portaikon porrashissille?

Kaarevat kiskomme voidaan valmistaa paljon pidemmiksi kuin suorat kiskot. Pisimmät tähän mennessä valmistamamme kiskot ovat olleet 72 metriä, mutta voimme tehdä pidempiäkin.

Vaikka asuisit majakassa tai linnassa, me voimme valmistaa kotiisi sopivan porrashissin.

Matkasi kohti kotia, jossa voit liikkua vapaasti ilman esteitä, alkaa soittamalla meille. Ajattele vapautta, jonka porrashissin hankinta sinulle mahdollistaa. Se on vain kolmen askeleen päässä. Ota siis ensimmäinen askel ja soita meille.