Porrashissit liikuntaesteisille

Onko porrashissi oikea valinta liikuntaesteiselle?

Stannahin porrashissit on suunniteltu yksinkertaisiksi ja helppokäyttöisiksi. Johtuupa liikuntaesteesi jalkojen tai koko kehon liikkuvuuden rajoitteesta, porrashissiemme käyttö on helppoa.

Tavoitteemme on, että pääset liikkumaan kotonasi turvallisesti ja mukavasti ja voit käyttää portaita ilman erityisiä ponnisteluja. Stannah-porrashissit mahdollistavat juuri tämän – helpon, turvallisen ja mukavan itsenäisen liikkumisen.

Stairlifts for Disabled People
Kuitenkin on hyvä huomioida, että porrashissin käyttöön vaaditaan tietty määrä liikkuvuutta. Jos saat itsesi tuoliin ja pystyt istumaan tuolissa vakaasti, porrashissi voi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Mutta jos nämä eivät onnistu, porrashissi ei ehkä ole oikea vaihtoehto. Kokeneet asiantuntijamme osaavat neuvoa sinua porrashissien valinnassa ja lisäksi he osaavat kertoa, mikä apuväline olisi sinulle sopiva, jos porrashissi ei ole. Ota meihin yhteyttä, niin teemme arviokäynnin kotonasi, jotta voimme arvioida tarpeesi ja tarvitsemasi avun ja auttaa sinua löytämään etsimäsi ratkaisun.

Käytän pyörätuolia, sopiiko porrashissi minulle?

Kyllä. Mutta jos tarkoituksesi on käyttää porrashissiä itsenäisesti, sinun täytyy päästä itse pyörätuoliisi ja pois siitä sekä tuolihissiin ja siitä pois. Porrashissillä ei myöskään voi kuljettaa pyörätuolia, joten sinulla on oltava toinen pyörätuoli varattuna portaiden päässä.

Sinun täytyy myös kyetä istumaan vakaasti porrashissin tuolissa koko matka ylös tai alas portaita.

Jos et ole varma, onko porrashissi oikea vaihtoehto sinulle, tule tutustumaan tuotteisiimme toimipaikkaamme. Siellä pääset kokeilemaan porrashissejä ja löydät itsellesi parhaiten sopivan mallin.

Mikä tekee Stannah-porrashisseistä turvallisia ja helppokäyttöisiä?

Tämä tärkeä kysymys tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Tästä syystä olemmekin varmistaneet, että porrashissimme vastaavat tiukimpia kansainvälisiä turvallisuusstandardeja. Näin ne varmasti vastaavat kaikkien näkemystä siitä, millainen on turvallinen porrashissi.

Helppokäyttöinen turvavyö

Yhtenä tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksista kaikissa valmistamissamme porrashisseissä on helppokäyttöinen turvavyö. Turvavyön helppokäyttöisyyden takaavat:

  • helppo lukitus
  • kiinnitys yhdellä kädellä
  • suuri solki, jota on helppo pidellä, vaikka sormissa olisi nivelkipua
  • turvavyön sijoitus käsinojiin, jotta sitä ei tarvitse kurkottaa etsimään takaa
  • kummalle puolen tuolia tahansa kiinnitettävä vyö, joten jos toinen käsistäsi on vahvempi, turvavyö voidaan räätälöidä tarpeitasi vastaavaksi.

Helppo ohjata

Saadaksesi porrashissin liikkeelle sinun tarvitsee vain painaa vipua haluamaasi suuntaan. Vipu voidaan asentaa kumpaan tahansa käsinojaan, kumpi puoli on sinulle helpompi ja mukavampi. Näin voit käyttää sitä kättä tai rannetta, joka on sinulle varmempi.

Helppo nousta kyytiin

Porrashissi on helppo avata. Taita vain kädensijat alas, laske istuin ja paina jalkatuen painiketta, joka laskee jalkatuen automaattisesti alas (ominaisuuden saatavuus vaihtelee malleittain). Kumartumista portaiden yläpäässä tai apua tuolin valmisteluun ei tarvita. Käsinojat ovat tukevat ja saavat sinut tuntemaan olosi turvalliseksi ottaessasi niistä tukea noustessasi tuoliin tai siitä pois. Jos haluat vielä vakaamman mallin, leveiden käsinojien malleissa on pidemmät käsinojat, jotka antavat lisätukea.

Tuolin kääntömekanismi

Sähköinen tuolin kääntömekanismi on lisävaruste, joka tuo lisäturvaa kääntämällä tuolin automaattisesti portaiden yläpäässä. Pidä vain vipua painettuna ja tuoli kääntyy ja sijoittaa sinut tasanteelle. Noustessasi tuolista tuoli antaa sinulle lisäturvaa toimiessaan esteenä sinun ja portaikon välissä. Sähköisen mekanismin ansiosta sinun ei tarvitse kääntää tuolia manuaalisesti. Jos olet halvaantunut toiselta puolen kehoa, tämä lisävaruste saattaa lisätä turvallisuuden tunnetta noustessasi tuoliin ja siitä pois.

Varaa maksuton ja sitoumukseton arviointikäynti

Ennen kuin teemme hinta-arvion, asiantuntijamme tulee kotiisi tapaamaan sinua arviointikäynnille. Asiantuntijamme arvioi tarpeesi ja antaa sinulle henkilökohtaisia neuvoja tarpeisiisi parhaiten sopivista ratkaisuista.
Jos asiantuntijamme mielestä porrashissi ei ole oikea ratkaisu sinulle, hän kertoo sen. Voit luottaa, että saat rehellisen arvion.
Halusitpa neuvoja tai lisätietoja, ota meihin yhteyttä, jotta voimme vastata kysymyksiisi.